Védettségi igazolvánnyal kapcsolatos tudnivalók!

Fontos tudnivalók a védettségi igazolvánnyal és az üzleti utazás igazolásával kapcsolatban.

Jelenlegi intézkedések a 2021 május 22-i állapot szerint:

Magyarország kormánya 2020. november 10-én a 484 és 485/2020 (XI.10.) kormányrendeletekben korlátozó intézkedéseket vezetett be a COVID-19 járvány visszaszorítása érdekében. A négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás beadásával a lépcsőzetes nyitás következő fokozataként, a Kormány újabb intézkedéseket határozott meg. A védelmi intézkedések feloldásának aktuális lépcsője jelentős részben a védettségi igazolványhoz kötött.

AZ UTAZÓKAT ÉRINTŐ KORLÁTOZÁSOK

Miután a koronavírus ellen beoltottak száma meghaladta a 4 milló főt, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának köszönhetően, ismét lehetőség nyílik a turisztikai célú utazásra a koronavírus ellen védett vendégek és a velük együtt utazó, felügyeletük alatt álló, kiskorú gyermekek számára. A koronavírus elleni védettség igazolása, a védettségi igazolvány bemutatásával történik.

A védettséget igazoló vendégek mellett, szállásadó partnereink továbbra is fogadhatják az üzleti, gazdasági, oktatási céllal érkező vendégeket, illetve abban az esetben, ha rendvédelmi illetve egészségügyi dolgozók szolgálatteljesítés kapcsán szeretnének megszállni.

A korlátozások minden szálláshelyre vonatkoznak, szállodákra és magánszálláshelyekre egyaránt.

A koronavírus elleni védettség igazolása, a védettségi igazolvány bemutatásával történik. A védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Más módon a védettség nem igazolható.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek és kiskorú családtagjaik a szálláshelyek szállás, vendéglátó egység, fitness és wellness szolgáltatásait vehetik igénybe.

Egy nyilatkozat kitöltésével igazolhatja üzleti célú utazásának jogosságát, amit érkezéskor add át a szállásadó Ön  részére. Igazolásként megfelelhet egy kézzel írott nyilatkozat, a szállásadó által rendelkezésre bocsátott űrlap, a munkahelyünktől beszerzett igazolás is.