Cserépmadár szállás és Csinyálóház, Őrség

A portánk Veleméren, az (elfogult véleményem szerint) legszebb őrségi településen található. Egyik végében erdő, a másikban patak. Az őzek bejárnak az épületek közé legelészni. Velemér egy megkapó szépségű őrségi szeres település (a házak elszórtan, facsoportok és virágos rétek között helyezkednek el). Az erdővel, dombokkal és patakokkal teli, jellegzetes őrségi tájnak a látványa is felüdítő. A szeres településszerkezetből adódó  szellős beépítés a tágasság és a szabadság érzését ébreszti fel a vendégekben. Mindenütt végtelen csend és nyugalom honol, percenként elbámulhatunk a természet ezer apró csodáján, elfeledkezvén a mindennapok gondjairól.

Az erdő és patak közötti 2 holdas portán két épület áll a vendégek rendelkezésére: a százéves Cserépmadár szállás (egy igényesen felújított autentikus parasztház), továbbá a románkori templomra emlékeztető, különleges szépségű Csinyálóház.

A Cserépmadár szállás egy korszerűsített százéves parasztház, amelynek 3 szobája van (2 db négyágyas és 1 db háromágyas). Mindegyik szoba külön fürdőszobával rendelkezik, ahol padlófűtés, zuhanyzó, wc. mosdó, törülköző- és hajszárító, tusfürdő és törülköző található. A vendégek egy jól felszerelt konyhát is használhatnak továbbá ingyenes wi-fi internet áll a rendelkezésükre. A ház műemlékjellegű parasztbútorokkal van berendezve, a két négyágyas szoba klímával fűthető-hűthető, a háromágyas pedig cserépkályhával fűthető. Elsősorban kb. 10 fős baráti társaságoknak ajánljuk, akik az egész házat vehetik ki; de szobánként is kiadjuk.

A szobák alapára 18 000 Ft/éj, ezért az összegért 1-3 fő szállhat meg bennük (reggeli nélkül). Ha érkezik egy negyedik személy is a szobába, az további 6 000 Ft/éj szállásdíjat fizet.

Az egész ház alapára 36 000 Ft/éj, ezért az összegért 1-6 fő veheti igénybe a teljes házat. Amennyiben hat főnél több vendég érkezik, akkor a további személyek 6 000 Ft/éj szállásdíj ellenében vehetik igénybe a 11 ággyal rendelkező házat.  

A portán található még a Csinyálóház, amelyet az Árpád-kori templomok hangulata ihletett. Egy igazi, hangulatos lakótorony-jellegű, különleges, önálló lakosztály 3 szinttel. A tetőtéri hálószobája klimatizált, ezért a legnagyobb kánikulában sincs gond. A házban természetesen saját fürdőszoba (zuhanyzó, mosdó, wc, tusfürdő és törülköző, hajszárító); jól felszerelt konyha és étkező is található.

Ágyneműt, törülközőt, folyékony szappant, sót, gyufát mindkét házunkban biztosítunk.

A kertben grillező és szalonnasütő hely, valamint kerti bútorok állnak a nagyérdemű közönség rendelkezésére. A tóka a szemlélődést és a fényképezni vágyókat szolgálja. 

Térképes túrakártyák vezetik el a vendégeket az őrségi és környékbeli látnivalókhoz. Ezek sorát két hét alatt sem lehet végigjárni. A reneszánsz várkastélyoktól a termálstrandokig, a múzeumoktól a fazekasokig, a kitűnő éttermektől a középkori freskókkal díszített műemléktemplomokig és a fából ácsolt harangtornyokig, vagy a párját ritkítóan szép virágokkal telehintett rétekig sok mindent megcsodálhat a kedves vendég - ha eljön hozzánk. Kolostor, fellegvár, barokk város, kerektemplom, kalandpark, go-kart pálya, Jurassic-park és magashegyi szurdok is elérhető a szállásunkról kiindulva. Napokat tölthet el kerékpározással, horgászattal vagy erdőjárással és gombaszedéssel.

Ugyanitt található a Sindümúzeum is, amely a magyar hieroglif írás (az őrségi népi jelkincs) bemutatására vállalkozott. A tárlatvezető a tucatnyi írástörténeti kötetet jegyző írástörténész házigazda. Aki meghallgatta a Sindümúzeumot bemutató előadását, az úgy szokta ezt értékelni, hogy kinyílt előtte egy új világ. A magyar múlt és az írás kezdetei iránt érdeklődők számára ez a múzeum páratlan lehetőséget kínál.

A hely különleges adottságai, a varázslatos természeti környezet, az autentikus épületek és a szépséges hieroglifikus jelkincs hatása akkor érvényesül igazán, ha személyesen is kipróbálja azokat. Jöjjön el és tekintse meg, próbálja ki őket!

 


Aktuális akcióink

Galéria

Felszereltség

Családi szobák

Ingyenes parkolás

Ingyenes Wifi

Kert

Nemdohányzó szobák

Privát fürdőszoba

Síkképernyős tv

Térkép

Hírek